Softball & Baseball against Cancer 2019

Vrijdag 05 april 2019

Samen kanker de wereld uit slaan!

Sinds 2012 wordt er jaarlijks een honkbal-en softbalclinic georganiseerd voor kinderen tussen de 6 en 18 jaar oud. De clinic is een training die wordt gegeven door de beste honkballers die ons land kent. Veel van de instructeurs hebben gespeeld voor professionele honkbalorganisaties in het buitenland, maken deel uit van het Nederlands honkbalteam, spelen in de Nederlandse hoofdklasse of komen uit voor jong oranje.

De dag wordt geopend in het stadion. Hierbij worden alle instructeurs aan de deelnemers voorgesteld en wordt er stilgestaan bij de ziekte kanker. Dit gebeurd mede door een indrukwekkende minuut stilte. Na de opening verzamelen de deelnemers bij het team waar zij staan ingedeeld. Gedurende het ochtendprogramma wordt er getraind op trainingsonderdelen die horen bij de positie die de deelnemer heeft opgegeven. Het middagprogramma bestaat voor alle deelnemers uit een slagcircuit en loopoefeningen gevolgd door onderlinge wedstrijden. Na de sportactiviteiten wordt de dag in het stadion afgesloten met een sluitingsceremonie.

Inschrijven

Via het inschrijfformulier op de website van baseball en Softball Against Cancer onderaan dit bericht- kunt u uw zoon of dochter aanmelden voor de jaarlijkse clinic. In dit inschrijfformulier vragen zij onder andere de naam, leeftijd, de klasse waarin hij/zij honk – of softbalt en de positie waarop er getraind zou willen worden. Deze informatie gebruiken ze dan om hem/haar in te delen in een team. Deze indeling krijgt u ongeveer een week voor aanvang van de clinic per e-mail toegezonden.

Voor meer informatie en inschrijven kunt u terecht op:
https://baseballagainstcancer.nl & https://softballagainstcancer.nl